Wat er ook speelt in een land,
laat het vooral de kinderen zijn

Het was het peutertje met het rode shirt dat aanspoelde op het strand van Turkije. Het kleine roerloze lijfje, zo stil op het zand. Wiens ouders niet anders konden, dan met hun twee kleine jongens te vluchtten en een oversteek in een gammele boot te maken. Wiens vader zijn vrouw en beide zonen verloor, omdat beide mannetjes en hun moeder tijdens die barre overtocht verdronken.
Het was dát jongetje in 2015, dat me zo raakte. Dat jongetje dat maakte dat ik nachten lang wakker lag: hoe kon dit zo gebeuren en vooral: wat kon ik doen om het anders te maken? Dat laatste vraagstuk bleef me parten spelen.

Ondertussen nam de dagelijkse gang van zaken mijn leven weer over: ik werkte, studeerde, zorgde voor mijn eigen drie jongens die maar net wat ouder waren, ik studeerde nog wat meer, zei mijn fijne baan op, begon met Buro Zuiver en Mindfulday.

Het jongetje met het rode shirt bleef in gedachten. Zeker bij het opzetten van Buro Zuiver, waarmee ik bijdraag aan vrolijke en vrije kinderen all over the place. Maar ook toen organisaties als Because we Carry, UNICEF of Stichting Vluchtelingen om financiële hulp vroegen. Of toen in één jaar tijd achtereenvolgens Suzanne, Ilse en Robert vrijwilligerswerk gingen doen op Lesbos en daarover deelden op Facebook.
En toen diezelfde Suzanne dit jaar in juni aangaf met een team vrijwilligers opnieuw op Lesbos aan de slag te willen gaan, wist ik: dit is wat ik nu te doen heb. Want niet alleen Loesje vindt dat wat er ook speelt in een land, het vooral de kinderen moeten zijn.

Dus, van 13 tot en met 20 oktober 2019 ga ik samen met Suzanne, Irene, Wilma, Robert-Jan, Linda, Joep, Michiel, Lieke, Reiner, Thomas en Eric de handen uit de mouwen steken op Lesbos. Met en voor de geweldige organisatie Because We Carry, maar vooral voor de duizenden mensen in de kampen Kara Tepe en Moira.

Op deze pagina volg je mijn reis, met binnenkort het eerste blogje.

Wil je hier financieel aan bijdragen? Heel graag! Met deze Tikkie gaat het snel & simpel. Ik zorg er dan persoonlijk voor dat jouw geld bij Because We Carry terecht komt, waar het 100% besteed wordt aan dat wat zo nodig is: een extra deken, een paar kruiken, eten, luiers of een stuk zeep. Alles om de mensonterende situatie in de vluchtelingenkampen op Lesbos een heel klein beetje lichter te maken. Dank je wel ?.