Mediation

Soms loopt communicatie stroef. Luisteren naar de ander gaat steeds moeilijker, je hebt het gevoel dat jouw belangen niet gehoord worden. Voordat je het weet sta je recht tegen over elkaar en lukt het niet meer om er samen uit te komen. Vervelend, vooral als het conflict niet bijdraagt aan vrolijk en vrij leven van kinderen.

Met mediation kan Buro Zuiver die communicatie herstellen zodat jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Waarbij uiteindelijk de betrokken kinderen gebaat zullen zijn.

Wat is mediation precies?

Mediation is een vorm van conflictoplossing buiten de rechter om. Daar waar een rechter partijen een bepaalde oplossing op zal leggen, zal een mediator vanuit een onafhankelijke en onpartijdige positie het gesprek tussen beide partijen faciliteren, zodat partijen zélf tot een oplossing komen die hen goed past.

Wanneer is mediation een goed idee?

  • Als je zelf actief invloed wilt uitoefenen op de oplossing
  • Als je de zakelijke of persoonlijke relatie wilt behouden of verbeteren
  • Als je sneller en goedkoper een oplossing wil dan via een juridische procedure

Wanneer kan Buro Zuiver iets voor je betekenen?

Buro Zuiver draagt bij aan het vrolijk en vrij leven van kinderen, door een optimale verbinding tussen partijen die van invloed zijn op het leven kinderen, te optimaliseren. Dat kan gaan om (v)echtscheidende ouders, om een conflict tussen ouders en de school van hun kind maar ook om een conflict tussen zorgpartijen om een kind heen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Buro Zuiver? Bel of mail gerust, Buro Zuiver denkt graag met je mee. Een eerste (kennismakingsgesprek) behoort altijd tot de mogelijkheden.