Wie

Ik ben Helmar Niemeijer, de drijvende kracht achter Buro Zuiver.
Met Buro Zuiver help ik ouders en scholen om kinderen vrolijk & vrij op te laten groeien.

Moeten kinderen altijd blij zijn dan? Nee hoor, kinderen mogen leren om te dealen met pijn, verdriet en teleurstelling. Maar het raakt als kinderen en jongeren een last dragen die niet van hen is, daar zet ik me graag voor in.

Hoe ik dat doe?

Door me te richten op verbinding. Verbinding tussen kinderen onderling, maar ook tussen kinderen en hun ouders en tussen ouders en scholen. Als die verbinding beschadigd is of onder druk staat, help ik de relatie te herstellen.

Wat kan ik je bieden?

Ik zet mij graag in om jouw conflict op te lossen of om rust in de verbindingen terug te brengen. Ik doe dat als MfN-registermediator met familiemediation als specialisatie; je kunt mij vinden het in het register van de Mediation Federatie Nederland (MfN), een kwaliteitsregister voor mediators.

Ook train ik leerkrachten en docenten in conflicthantering en treed ik op als externe vertrouwenspersoon. Voor dit laatste ben ik opgenomen in het beroepsregister LVV Vertrouwenspersonen.

Voordat ik Buro Zuiver oprichtte, werkte ik bij een grote onderwijsorganisatie met bijna veertig scholen in het primair-, voortgezet- en speciaal onderwijs. Ik weet hoe onderwijs in elkaar zit, wat zich er afspeelt en welke samenwerkingen (met bijvoorbeeld Jeugdzorg of Veilig Thuis) kunnen bijdragen aan een lichter leven voor kinderen. Ook nu werk ik als (interim) bestuurssecretaris en corona crisis manager voor diverse onderwijsbesturen.

En ook ik leer elke dag opnieuw in de praktijk: Ik ben getrouwd en moeder van drie zonen tussen de achttien en dertien jaar. Ik snap als geen ander voor welke vraagstukken je in opvoeding en relatie kan komen te staan. Daarnaast ken ik, als kind van gescheiden ouders die allebei hertrouwden, met hun nieuwe partners kinderen kregen en beiden voor een tweede maal uit elkaar gingen, ook de dynamiek van samengestelde gezinnen en de loyaliteitsconflicten waar je als kind mee te maken kunt krijgen.

Wil je horen of het klikt? Bel me gerust!
Meer weten over wat ik verder meeneem aan werkervaring en opleidingen? Bekijk dan mijn Linkedin-profiel: